Για Πελάτες Χονδρικής Επισκεφθείτε μας στο e-gerakis.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.

All about candles


        1) ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ (ΚΑΤΩ)
 • Πριν ανάψουμε ένα κερί φροντίζουμε να είναι σε ορθή θέση μέσα σε μια πιατέλα ή ένα πιάτο 
 • Συνήθως όταν αγοράζουμε ένα κερί έχει μακρύ φυτίλι, το ψαλιδίζουμε έτσι ώστε να μείνει κάτι λιγότερο άπο ένα εκατοστό ή ανάβουμε το κερί και το ψαλιδίζουμε τόσο ώστε να μην καπνίζει.
 • Φροντίζουμε έτσι ώστε να είναι μακριά από ρεύματα αέρα ή καλοριφέρ για σωστή καύση αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων.
 • Ποτέ δεν ανάβουμε ένα κερί αν έχουμε σκοπό να το σβήσουμε σε μισή ώρα! Με αυτό τον τρόπο το κερί κάνει μια μικρή τρύπα στη μέση με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα το ανάψουμε να πνίγετε το φυτίλι και να μην μπορούμε να το κάψουμε! 
 • Συνήθως η ελάχιστη ώρα καύσης ενός κεριού είναι 11/2 με 2 ώρες.
 • Μετά από ώρες καύσης και όταν αρχίσει ο όγκος του κεριού να μικραίνει ίσως χρειαστεί να το χα'ι'δέψουμε περιμετρικά έτσι ώστε οι άκρες του να έρθουν ισομετρικά πιο κοντά στο φυτίλι για τέλεια καύση!
 • Μετά από ώρες καύσης και εφόσον αρχίσει το φυτίλι να καπνίζει το ψαλιδίζουμε.
 • Τέλος, ποτέ δεν σβήνουμε το κερί φυσόντας το.Απλά με ένα ψαλιδάκι βουτάμε το φυτίλι μέσα στο λιωμένο κερί και το ξανασηκώνουμε.                                                   Το κερί είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν και χρειάζεται την κατάλληλη προσοχή και φροντίδα για να έχουμε μία τέλεια καύση.
  
 2) ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ
 • Βεβαιωθείτε ότι το κερί είναι σε ορθή θέση.
 • Ανάβετε το κερί σε επιφάνεια που δεν κινδυνεύει από τη ζέστη.
 • Κρατήστε το κερί μακριά από ρεύματα αέρα και εύλεκτα υλικά
 • Ποτέ μην αφήνετε κερί αναμένο αφύλακτο
 • Κρατήστε τα παιδιά μακριά από το αναμένο κερί
 • Τοποθετήστε αναμμένα κεριά σε απόσταση τουλάχιστον 4 εκατοστών μεταξύ τους.

     3) Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ 
      Τα κεριά χρησιμοποιούνται για το φώς τους  πάνω από 5000 χρόνια!
 
      Συχνά γράφετε ότι τα πρώτα κεριά δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις δάδες οι οποίες ήταν φτιαγμένες από ζωικό λίπος.Ωστόσο δεν υπήρχε φυτίλι και δεν θύμιζε σε τίποτα τα σημερινά κεριά.
Περισσότεροι από τους δυτικούς πολιτισμούς στηρίχθηκαν κυρίως σε κεριά από ζωικό λίπος.Μια σημαντική βελτίωση ήρθε στο μεσαίωνα όταν τα κεριά εισήχθησαν στην ευρώπη και η πρώτη ύλη ήταν το μελισσοκέρι το οποίο καιγότανε αγνά και καθαρά και είχε ευχάριστη και γλυκιά μυρωδιά,σε αντίθεση με το ζωικό λίπος που έβγαζε καπνό και πυκνή μυρωδιά. Ωστόσο το μελισσοκέρι ήταν πολύ ακριβό και δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά για να το κάψουν σπίτι.Το χρησημοποιούσαν κυρίως για τελέτες στην εκκλησία.
Γυναίκες από την Αμερική ανακαλύπτουν πως βράζοντας θάμνους από μούρα παράγεται ενα ωραίο αρωματικό κερί που καίγεται καθαρά.Ωστόσο η εξαγωγή του κεριού ήταν πολύ κουραστική.Ως αποτέλεσμα να μειωθεί η δημοτικότητα του.
  Η παραφίνη που εισήχθη στη δεκαετία του 1850, μετά από χημικούς που έμαθαν να διαχωρίζουν αποτελεσματικά την κηρώδης ουσία από το πετρέλαιο με αποτέλεσμα να τελειοποιήσουν το κερί σε άοσμο και λευκό χρώμα,η παραφίνη ήταν ένα όφελος για κατασκευή κεριών, επειδή καιγόταν καθαρά και ήταν πιο οικονομική για την παραγωγή από οποιαδήποτε άλλη καύσιμη ύλη.Όμως με την εισαγωγή του λαμπτήρα το 1879,η κατασκευή κεριών άρχισε να παρακμάζει.
Τα κεριά απολαμβάνουν ανανεωμένη δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, όταν η αύξηση των αμερικανικών βιομηχανιών πετρελαίου έφερε την αύξηση στα υποπροϊόντα πετρελαίου που είναι βασικά συστατικά των κεριών
Τα σημερινά κεριά έχουν διανύσει πολύ δρόμο από την αρχική τους χρήση.Σήμερα, τα κεριά συμβολίζουν τον εορτασμό,χρησιμοποιούνται για ντεκορ και ομορφαίνουν τη ζωή μας με έναν μοναδικό τρόπο! 
πηγή Η ιστορία των κεριών από national candle association

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ
σε όλη την Ελλάδα με SPEEDEX & ΕΛΤΑ courier
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
2310 243 043
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
© 2022 - keradiko.gr - Κατασκευή Eshop by infocus
Back To Top
34
gr
https://www.keradiko.gr
COOKIE DIALOG